Prețuri mari pe litoral. Românii au ajuns să cumpere caviar, că nu-și permit hamsii

Într-o lume aflată în continuă schimbare, un singur lucru rămâne constant: prețurile pe litoral sunt enorme. Nici anul acesta nu a fost o excepție, primii români ajunși în minivacanță se plâng deja de prețul enorm al hamsiilor.
Situația e atât de gravă că mulți turiști au fost puși în situația să mănânce caviar pe pâine, din conservă, întrucât e mai ieftin. „Nu mai mâncăm pe la restaurante, nici nu te poți apropia de ele. Am luat o oală și un reșou și fierbem homar în cameră, că nu ne permitem saramură. Până se facem mâncăm caviar cu lingura” – Radu Bogdan, turist, 45 de ani, București.
Situația s-ar putea ameliora de anul viitor, întrucât guvernul plănuiește eliminarea tichetelor de vacanță. În felul acesta majoritatea turiștilor care preferă România, bugetarii care beneficiază de astfel de tichete, s-ar putea reorienta spre turism local, adică excursii până la Penny și mâncat hamsii prăjite acasă, pe balcon.