Pentru că apa e la fel de sărată ca pe litoral, în Târnăveni s-a făcut ciorba 40 de lei

Salinitatea similară cu apa de pe litoralul Mării Negre a râului Târnava Mică a adus schimbări dramatice pentru mulți locuitori ai județului Mureș. Cea mai neașteptată vine însă din domeniul Horeca, unde prețurile efectiv au explodat.
O ciorbă a ajuns să coste 40 de lei în Târnăveni, deși înainte de dezastrul de la salina Praid nu trecea de 15 lei. Cu pâine, ardei și smântână se ajunge lejer la 50 de lei, o sumă care părea imposibilă acum o lună în micul orășel din Mureș. O ceafă de porc cu cartofi prăjiți ajunge și la 80 de lei.
„Dacă avem salinitate ca pe litoral, trebuie să fie și prețurile ca pe litoral, eu așa cred că e corect”, spune un patron de restaurant din Târnăveni. El are însă și vești bune pentru localnici: „Dacă se păstrează salinitatea actuală, în câteva săptămâni o să avem și hamsii proaspete de Târnava Mică, la doar 20 de lei porția de 100 de grame”.